29 Eylül 2022 Perşembe

M.S. 2150 - BİR MAKRO FELSEFE KLASİĞİ


 










KÜNYE

Kitap Adı: M.S.2150 – Bir Makrofelsefe Klasiği

Yazarı: Thea Alexander

Basım: Akaşa Yayınları- e-kitap

Sayfa:  384

Tür:  Spiritüalizm, Bilimkurgu, Ütopya


İNCELEME:

Thea Alexander felsefe ve bilimkurguyu harmanlayarak ortaya ütopik bir kurgu çıkarmış.

1976 yılının mikro dünyasında yaşayan ana kahramanımız Jon Lake bir bacağını Vietnam savaşında yitiren bir savaş gazisidir. Ev arkadaşı Karl ile birlikte psikoloji doktorası yapmaktadır. Bir gün uyur ve rüyasında kendini 2150 yılının makro dünyasında bulur. Her uyuyup uyandığında bu iki dünya arasında yolculuk eder. Ve yaşadıklarını, deneyimlerini günlüğüne yazmaya başlar.

Peki nedir mikro dünya ile makro dünya arasındaki fark?

Mikro dünya maalesef günümüz dünyasında da olduğu gibi savaş, hastalık, şiddet, tecavüz, cinayet, doğa katliamları gibi her türlü olumsuzluğun vuku bulduğu, insanın para hırsını, kişisel egolarını ve müthiş bencilliğini her alanda gösterdiği bir yaşam düzenini ifade ediyor.

Makro dünya ise toplumsal güven ve huzurun olduğu, barışın ve sevginin hüküm sürdüğü, özgür ve her şeye saygılı bir dünya. İnsanlar makro felsefeyi benimsemişler ve makro farkındalığa sahipler. Fikirlere saygılı, kozmik birliğe inanan, kötülükten ve egolarından arınmış bir insanoğlu.  Makro insanın bilişsel yetenekleri üst düzeyde, telapati ve psikokinezi gibi zihinsel becerilere sahip.

Mikro dünyadan makro dünyaya geçiş süreci de reankarnasyonlar ile birlikte tekamül seviyesinin arttırılması yoluyla gerçekleşiyor.

Makro dünyada kişiler eş ruhları ile birlikte hareket ediyorlar. Jon’u da makro dünyada eş ruhu Lea karşılıyor ve ona yol gösteriyor. Jon makro dünyaya yaptığı her yolculukta yaşadığı deneyimlerle makro farkındalığını arttırıyor ve 2150 yılında devamlı kalabilmek için büyük uğraş veriyor.

Biz de Jon’un deneyimlerine ve makro felsefeye tanık olarak kendi yaşamlarımızı sorgulamaya başlıyoruz. Sevgiyle kabulün gücünü anlamak ve farkındalık geliştirmek için oldukça etkili bir kitap.

 

KİTAPTAN SEVDİĞİM ALINTILAR:

“İnsan ancak öğrenmeye hazır olduğunda öğrenebilir ve bir kişi için doğru olan başka bir kişi için yanlış olabilir.”

 

"Yani perspektifin ne kadar genişse, o kadar çok gerçeği kavrayabilirsin."

 

“Başarısızlığın, başarının diğer gerekli yarısı olduğunu göremezsek, başarısızlıktan kaçınmaya çalışır ve böyle yaparak başarıdan da kaçınmış oluruz.”

 

“ Bir ayak, bir merdivenin bir üst basamağının sağladığı güvenliğe ve başarıya ulaşabilmek için, önce bir alt basamağın sağladığı güvenlikten vazgeçmelidir.”

 

“Düşündüğümüz her düşünce bir duadır; çünkü bir kez düşünüldüğünde, o düşünce evrenin kalıcı parçası olur ve makrokozmik bütüne hitap eder.”

 

“İnsanlar geçmişlerini unutuyorlar, çünkü çirkin ve bencilce davranışlarını hatırlamak istemiyorlar. Yine de geçmişteki hatasını unutan, onu tekrarlamak zorunda kalır!”

 

“İnsan ruhları yaşadıkları tüm deneyimlerden tamamen kendi zihinlerinin sorumlu olduğunu kabul etmedikçe, sadece aynı acı verici sonuçlara neden olan aynı bencilce eylemleri sürdürürler. Eğer tekamüllerini kolaylaştırmak istiyorlarsa, önce tüm varoluş hallerinin tüm sorumluluğunu kabul etmeli, sonra da istedikleri yaşamı sevinçle yaratmalılar.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder